Last minute Azoren

Last minute op vakantie naar De Azoren is een heerlijke manier om je vakantie te besteden. Let wel goed op als je via TAP boekt, want tenzij je er graag een stedentrip Lissabon aan vast wilt plakken is het aan te bevelen om een langdurige overstap op Lissabon te vermijden. Een chartervlucht gaat doorgaans rechtstreeks naar de Azoren.
Meer

Meer over de Azoren

De Azoren, op z’n Portugees Açores, een eilandengroep tussen Europa en de Verenigde Staten in, ligt op zo’n 1500 kilometer van het moederland Portugal. De archipel en autonome regio werd in de 15e eeuw ontdekt door de Portugezen en is sindsdien Portugees bezit. De archipel bestaat uit in totaal 9 eilanden met zo’n 250.000 inwoners en heeft als hoofdstad Ponta Delgada, gelegen op het grootste eiland São Miguel.

Klimaat

De Azoren zijn ontstaan als gevolg van vulkanische activiteit, midden in de Atlantische oceaan. Door de ligging heerst er het hele jaar door een gematigd klimaat, met een temperatuur die schommelt tussen de 14 en 25 graden Celsius. Augustus is de warmste maand. Het zeewater is vanwege de warme Golfstroom nooit kouder dan 16 graden.

Neerslag en zonuren Azoren

Neerslag en zonuren Azoren

Aanbiedingen Azoren

Fly drive Azoren – São Miguel & het noordoosten
Bahia Palace, Vila Franco do Campo (Sao Miguel)