Overwinteren op de Azoren

Heb je het helemaal gehad met de natte winters in Nederland? Kies er dan voor om te overwinteren op de Azoren. Boek je hotel voor één of twee maanden op Sao Miguel en geniet van de heerlijk zachte en zwoele temperatuur die je op de Azoren aantreft. Zo kun je een duik nemen op eerste kerstdag, of een mooie wandeling door de prachtige natuur maken. Overwinteren op de Azoren is de beste vorm van escapisme.

Meer

Meer over de Azoren

De Azoren, op z’n Portugees Açores, een eilandengroep tussen Europa en de Verenigde Staten in, ligt op zo’n 1500 kilometer van het moederland Portugal. De archipel en autonome regio werd in de 15e eeuw ontdekt door de Portugezen en is sindsdien Portugees bezit. De archipel bestaat uit in totaal 9 eilanden met zo’n 250.000 inwoners en heeft als hoofdstad Ponta Delgada, gelegen op het grootste eiland São Miguel.

Klimaat

De Azoren zijn ontstaan als gevolg van vulkanische activiteit, midden in de Atlantische oceaan. Door de ligging heerst er het hele jaar door een gematigd klimaat, met een temperatuur die schommelt tussen de 14 en 25 graden Celsius. Augustus is de warmste maand. Het zeewater is vanwege de warme Golfstroom nooit kouder dan 16 graden.

Neerslag en zonuren Azoren

Neerslag en zonuren Azoren

aanbiedingen

Momenteel zijn er helaas geen aanbiedingen voor .